Mmmm..... cookies...

7. november 2023

Martin: Det sociale liv betyder alt

Martin er rigtig glad for sin etværelses ungdomsbolig i Aarhus. Det, han sætter allermest pris på, er det sociale liv og sammenhold, der er i afdelingen. 

Martin er 24 år og har boet i Østjysk Boligs afdeling 25 på Gøteborg Allé i Aarhus Nord i fem år. Han bor i en af afdelingens såkaldte startboliger, hvor unge med forskellige udfordringer kan få støtte fra en social vicevært til at bo alene. Martin flyttede ind efter en samtale med afdelingens sociale vicevært, Steffen. De blev enige om, at Martin ville passe godt ind i afdelingen. 

Martin havde forskellige udfordringer i sit liv og var på kontanthjælp, da han flyttede ind. Han havde en bostøtte, som han dog hurtigt efter sin indflytning afbrød samarbejdet med. Siden har han kunnet nøjes med Steffens hjælp til at komme først ud af sine problemer, siden i arbejde, og nu også ind i afdelingens store sociale sammenhold. Til en start blot som deltager, men nu har Martin også fået mod på at være med til at stable sociale arrangementer på benene som en del af afdelingens aktivitetsudvalg.

Det sociale sammenhold har det godt
Et af de arrangementer, der fungerer rigtig godt i afdelingen, er fællesspisning. Det er Steffen og beboerne i fællesskab, der arrangerer det.

”Nogle gange har vi siddet fire mennesker og undret os over, hvorfor der ikke kommer flere,” fortæller Martin. ”Men lige for tiden er vi nok en 10-13 stykker hver gang.” 

Det går med andre ord rigtig godt med det sociale sammenhold i afdelingen. 

”Det er sjovt at se, hvordan der er forskellige perioder herude. Der er ligesom etaper med forskelligt aktivitetsniveau. Selvfølgelig er det tit mange af de samme, der deltager, men generelt er der bare mange, der har lyst til at være med til arrangementerne for tiden,” fortæller Martin.

”Jeg er rigtig glad for det sociale liv her. Vi er en otte stykker, der står for at sætte gang i ting. Noget nyt, vi prøver af er at bage kage eller boller og så stå og servere det for vores naboer ude i indgangspartiet, når de kommer hjem. På den måde får vi talt med rigtig mange, og vi vil jo gerne lokke flere til at være med i det sociale sammenhold.”

At Martin er beboer i en startbolig, er ikke noget, han eller de andre beboere i afdelingen spekulerer over eller taler ret meget om. De skelner ikke mellem, hvor man kommer fra. De fleste ved, hvem der er hvem, men ingen ser ned på hinanden.  

Kæmpe fællesskab
Martin arbejder som lagermedarbejder. Selvom han bor i en ungdomsbolig, behøver han ikke at være indskrevet på et studie, da han bor i en startbolig. Her er eneste kriterium, at han skal være under 25 år. Derfor ved Martin også allerede nu, at han skal flytte ud af sin bolig 1. maj næste år. 

Han leder nu efter en anden almen bolig i nærheden, for han vil meget gerne blive boende tæt på Gøteborg Allé, hvor han i dag har det meste af sin omgangskreds. 

”Der er et kæmpe fællesskab i afdelingen, som jeg sætter stor pris på. Det vil jeg gerne fortsat være en del af, når jeg flytter,” siger han.