Mmmm..... cookies...

16. december 2021

Skovparken: nu er det slut med at bo i pavilloner

I morgen, fredag den 17.12 2021, flytter de allersidste beboere i Afd. 182-1 Skovparken hjem til egen bolig, og Lejerbo kan aflevere et færdigt og vellykket renoveringsprojekt.

To et halvt års tålmodighed
Bid for bid er de 211 boliger i Næstved blevet totalrenoverede. Det har været en lang og omfattende proces, som har krævet stor vedholdenhed og tålmodighed hos alle parter; bygherre, entreprenør såvel som beboere.

Afdelingen, som er bygget i 1985, var ramt af fugtproblemer og deraf skimmelsvamp, så noget skulle der gøres. Tilbage i 2017 blev det endeligt vedtaget at gennemføre den omfattende renovering, i 2019 gik håndværkerne i gang og nu, lige inden 2021 rinder ud, er projektet færdigt.

Nye venskaber på tværs
I to et halvt år har beboerne således på skift været genhuset 3-4 måneder i en opsat pavillon-by. Og selv om det ikke altid er lige sjovt at være genhuset i en lille bitte pavillon, melder der sig nogle positive historier; Netop fordi beboerne har boet dør om dør i pavillonerne, er der opstået nye venskaber. Afdelingen er så at sige blevet rystet mere sammen og beboerne har været rigtig gode til at hjælpe hinanden på tværs.

Imens beboerne har været genhuset, har håndværkerne haft travlt med blandt andet at omlægge fjernvarme, optimere ventilering af krybekældre, isolere under gulve, etablere gulvvarme, bygge nye vægge indendørs og ikke mindst opsætte helt nye køkkener og bad i alle boliger.

Et sidste punktum
Men nu er det altså slut, sådan næsten da. Det eneste der står tilbage, når de sidste fejl og mangler er klaret, er pavillonerne. Som et sidste punktum på indsatsen i Skovparken skal i alt 72 pavillon-moduler køres væk, og trapper, parkeringspladser, stampede grusveje, flisebelægning og ikke mindst el og kloakering skal sløjfes.

Det bliver virkelig spændende at se, hvor fin afdelingen og området står, når vinteren lægger sig og foråret kommer.

Tillykke til Skovparkens beboere og velkommen hjem!