Mmmm..... cookies...

Reparationer og vedligeholdelse i din bolig 

 
Skal jeg selv vedligeholde min bolig mens jeg bor i den?

Når du flytter ind i en bolig hos Lejerbo er lejligheden det, vi kalder normalistandsat. Det vil sige, at lofter og vægge er nymalede, mens resten af boligen godt kan bære præg af almindeligt slid. 

Mens du bor i din bolig, er det din egen opgave og pligt løbende at vedligeholde boligen indvendigt. Hvad du præcis skal gøre i din bolig, kan du se i din afdelings vedligeholdelsesreglement. Det har du typisk fået udleveret, da du flyttede ind. 

Kan du ikke finde vedligeholdelsesreglementet, så tjek, om det ligger på din afdelings hjemmeside. 

Ellers kan du få det ved at kontakte dit ejendomskontor. Du kan finde oplysninger om dit ejendomskontor på afdelingens hjemmeside. 

Hvad gør jeg, når noget går i stykker i min bolig?

Går noget i stykker i din bolig, som ligger ud over den almindelige vedligeholdelse, skal du have fat i dit ejendomskontor, som kan hjælpe dig.

Du kan finde kontaktinformationer til dit ejendomskontor på din afdelings hjemmeside, og du kan skrive direkte til dit ejendomskontor på siden Min bolig, når du logger ind på Mit Lejerbo.

Uden for åbningstid har din afdeling en løsning ved akut opståede problemer. Det kan være et akutnummer eller en akutliste til nogle håndværkere, som du kan finde i din beboermappe, din husorden eller på afdelingens hjemmeside. Nogle gange hænger der også en seddel med akutnumre i opgangen eller i dit målerskab. Endelig kan der også være afdelinger, hvor beboerne selv skal tilkalde en håndværker, hvis uheldet for alvor er ude.

 

Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, hvis du står med et akut problem uden for ejendomskontorets åbningstid, så spørg dit ejendomskontor eller din afdelingsbestyrelse INDEN problemet opstår.

 

Det er klart, at du skal have fat i fagfolk, hvis et vandrør springer eller strøm eller varme forsvinder helt. Men tjek lige selv, at det ikke bare er relæet eller en sikring, hvis strømmen forsvinder. Tjek evt. hos naboen om det kun er hos dig, eller om problemet er hos alle.

HVAD GØR JEG, HVIS JEG OPDAGER SKADEDYR I MIN BOLIG?

Vi kender det alle sammen, når der er irriterende bananfluer i køkkenet, myrer der kribler over gulvet i stuen eller sølvfisk der suser afsted langs væggene på badeværelset.

Heldigvis er de fleste af disse små kryb harmløse og almindelige at finde i vores boliger af og til. Og de er oftest nemme at slippe af med, blot man er opmærksom på rengøring og husker at gå ud med skraldet. Bliver de ubudne gæster generende, invaderende eller til fare for mennesker og ejendomme, er der tale om skadedyr.

Læs mere om skadedyrsbekæmpelse her

Husk også din inboForsikring

Når du bor i Lejerbo er det vigtigt, at du selv tegner en forsikring for dit indbo.  Du kan få et overblik ved at læse denne lille folder.